Van vissen hengelen in Namen tot haaien ontwijken in Breda

Van vissen hengelen in Namen tot haaien ontwijken in Breda


Dit gastartikel is geschreven door Tim ‘’FysioTim’’ Hendriks

 

Op een doodnormale vrijdagochtend terwijl ik op mijn werk zat (ja lieve pokermensen ik werk nog gewoon) trilde mijn mobiel. Nu trilt dat ding wel vaker maar op de een of andere manier zei het tijdstip me dat het een ander soort berichtje was dan een willekeurig verdwaald kattenplaatje of foto van een ‘’chick’’ die we binnen de Sharks on Tour groep weer van een score moesten voorzien. (Leuk feitje: de dames die ik een 8 of 9 vind, die scoren bij de rest nooit hoger dan een 5. Blijkbaar ben ik hersendood). Maar goed, dat is een ander verhaal. Nu ben ik een brave medewerker en kijk ik mijn berichten pas in de pauze en daar zag ik een berichtje van Roy. Of ik weer een gastartikel wilde schrijven. Natuurlijk weer een leuke kans om wat op papier te knallen maar ik had geen idee voor een onderwerp. ‘’Iets over je live events is altijd goed’’. Nou daar gaan we dan.

 

de dames die ik een 8 of 9 vind, die scoren bij de rest nooit hoger dan een 5. Blijkbaar ben ik hersendood

 

 

Het lot wilde dat ik vlak voor de Breda Poker Series zat in mijn pokerschema en dus dat even wilde afwachten. En ‘’well what do you know’’ , misschien wist Roy wel in de toekomst te kijken want Breda ging enorm goed en hij had me niet op een beter moment kunnen vragen om een stukje te schrijven voor de website. Natuurlijk hebben jullie al het artikel over Spa en Breda gelezen op Pokeren.nl, dus kan ik jullie gerust vertellen dat ik het in het Deepstack event wist te schoppen tot de finaletafel en daar (klein beetje zuur) af ging met een 8e plek. Maar daarover later in dit artikel meer.

 

Namur Summer Classics

 

Want vlak voor Breda waren de Summer Classics in Namur en gehuld in mijn nieuwe T-shirt van Upswing Poker (Doug Polk zijn merk) dacht ik wel even de Walen er van langs te geven. Zogezegd te ‘’beasten’’ zoals het T-shirt beloofde. Helaas voor mij werd ik zelf ‘’gebeast’’en een half uur voor het einde van dag 1 droop ik af met mijn (vissen)staart tussen de benen. Ik maakte er wel nog een korte recap video van, ja kort, want ik zat natuurlijk maar kort in het toernooi haha.

 

 

 

 

 

 

 

Een handje wil ik jullie wel vertellen daar in Wallonië. En het is niet eens een hand die ik zelf speel want wie mij kent weet: ik poker heel saai en speel weinig handen. Echt niet interessant om naar te kijken op momenten. Het spelletje No-limit-FOLDEM heb ik uitgevonden. Maar goed mijn tafel had een heel ander plan en gaf direct de sfeer (en misschien wel het niveau) van onze benedenburen aan. Schrik niet van wat je hier gaat lezen…

 

Het spelletje No-limit-FOLDEM heb ik uitgevonden

 

 

Nou daar gaan we dus: Vroeg in het toernooi, we zitten allemaal nog rond startstack (30.000) en de big blind is 100, ik vond UTG een poephand en foldde, prima. Mijn buurman raisede naar 400, paar plekken verder 3bette iemand naar 2.000, daar weer 2 seats naast 4bette iemand naar 5.000. De oorpronkelijke raiser (mijn buurman) ging verder met een 5bet (!) naar 12.000!!! De 3better callde dit en de 4better folde ineens. (HUH?). Tot nu toe volgde ik de actie met mijn mond wagenwijd open, er had zo een vlieg in kunnen vliegen als ik niet voorzichtig was. Dit moest toch haast wel Azen tegen Koningen zijn. Misschien een gekke Waal met pocket vrouwen? Of hadden ze beiden Azen? Nee dan gaat het er toch preflop in? Of niet?

 

Ik bekeek het vol ongeloof maar het werd erger. De flop komt 2 4 6 rainbow. Mijn buurman checkte en de man die de 5bet ‘’cold-callde’’ ging ineens all-in. ‘’PUTAIN’’ klinkt het uit de mond van mijn buurman bij wie de stoom uit zijn oren komt. Boos foldt hij en smijt zijn kaarten open: AKo. In zijn Frans versta ik dat hij ‘’altijd de flop mist met aas-koning’’. Maar het ergste moest nog komen. De tegenstander aan de overkant van de tafel lacht heel hard en showt 53o voor de geflopte straat!!!

 

Niemand kan geloven dat daar een 5-bet mee gecalled werd en de man met de 5-hoog high-fived de hele tafel

 

 

Niemand kan geloven dat daar een 5-bet mee gecalled werd en de man met de 5-hoog high-fived de hele tafel. Ik kan alleen maar genieten van de apentilt die mijn buurman meemaakt. Zou ik het vuurtje opstoken door te zeggen dat ‘’meneer 5-hoog’’ tenminste in positie zat? Maar wijselijk hou ik mijn mond. Hier wil je geen ruzie maken, en mijn Frans is hoe dan ook te slecht. Tevens is mijn pokerkennis blijkbaar ook slecht want als dit de standaard Walen tafel is dan staat me nog heel wat te wachten daar in Namur. Maar gelukkig bleef het toernooi, hoe verder het veld kwam, redelijk normaal. Op de high-fives, gejuich en ‘’TAPIS’’ na dan.

 

Breda Poker Series Deepstack event

 

Met plankglas ben ik uiteindelijk uit Namur weggereden en droomde al van de week die volgen ging. Breda! Mijn favoriete pokerstad en pokerzaal, gesitueerd in een oude kapel/kazerne met een gigantisch Pegasus beeld er in. Hier wil ik pieken!

 

In Breda wil ik graag pieken!

 

 

De brushes, de staff en ook de hele pokergroep daar zijn zo open, zo gezellig. En dat Brabantse nachten lang zijn, daar kom je wel achter! Het deepstack event trok uiteindelijk 139 entries (er was tot het 7e level / dinnerbreak de optie tot Unlimited re-entries) wat zorgde voor een mooie prijzenpot. Ik sprak een aantal mensen die 3 (of meer) bullets hadden ingezet. Gelukkig voor mij bleef het bij 1 bullet.

 

 

 

Nog belangrijk om te zeggen is dat ik 20% in de verkoop had gezet en dit door een aantal community leden binnen het kwartier al was uitverkocht. Waarvoor dank! Met een procentenverkoop heb je als speler het doel (tenminste ik heb dat als doel) om aan veilig bankroll management te doen als ook wat kosten voor hotel te dempen. Tevens verlaag je ook de variantie die toernooipoker met zich meebrengt, want niet cashen komt uiteraard veel vaker voor dan wel cashen. De spelers betalen dan een percentage van je buy-in en bij een cash betaalt de pokerspeler ook zoveel % van de prijs uit aan de %-houders of aandeelhouders.

 

Is dit zonder risico? Eerlijk antwoord: nee. Er zijn in de loop der jaren ook wel eens wat scammers geweest, mensen die wel geld inden maar dan nooit het toernooi speelden of het geld voor andere dingen gebruikte. Mijn tip: Koop altijd in spelers die je persoonlijk kent, of die een goede reputatie hebben op forums of in poker communities. Ken je iemand totaal niet wees dan voorzichtig. Daarbij ben ik zelf enorm fan van eerlijkheid en openheid en zorg altijd voor een privé whatsapp groepje met de %-houders.

 

Zo leefde de hele groep mee met het avontuur daar in Breda. Ook mijn eigen pokerbuddies van het Sharks On Tour groepje waar ik deel van uitmaak gaven me de steun die nodig was om ver te komen. Ook van deze Breda Poker Series heb ik een uitgebreide recap gemaakt die leidt van hotelkamer naar een 8e plek in dat toernooi. Kijk hem gerust wanneer je een keer tijd over hebt want 21 minuten beeld is vrij lang, maar er gebeurde dan ook veel.

 

 

 

Goed, genoeg reclame voor mijn youtube kanaal nu denk ik… Al heb ik ook nog wat plannen voor een keer een skype podcast of iets dergelijks maar heb daar nog niet echt iets voor gepland. Wie weet…

 

 

 

Terug naar Breda dus. Dat toernooi begon vrij rustig, met 30 minuten levels op dag I en 40 minuten op dag II was er voor mijn rustige speelstijl voldoende ruimte om te manoeuvreren. Er gebeurde heel lang niets tot dé hand voor de dinnerbreak. Ja exact die hand die ik nooit wil spelen omdat ik een haat-liefde verhouding heb met deze spots.. In Venlo wist ik in de afgelopen jaren 2x te busten in dé hand voor de dinnerbreak. Best een prestatie. Ook rot omdat dan een deel van de zaal bij je tafel staat te kijken omdat jij en je tegenstander als enige nog niet naar het eten lopen… Maar nu vond ik in middenpositie QhQx en moest ik wel spelen. Agressieve speler UTG opende voor 2.2x en meteen naast hem 3-bette een speler (Ruben P. heeeeel gevaarlijk) hem. (ik ben de exacte getallen van de hand vergeten, sorry). Ik besloot te flat-callen en niet verder te raisen met mijn QhQs, een play die ik soms wel maak maar die ook flink kan mislukken. Laten we zeggen, ik had mijn redenen om de handsterkte wat te verstoppen tegenover deze prof. De oorspronkelijke raiser callde mee.

 

3 man naar de flop. 8h7h 3x. Er volgde een check van de 1e speler, Ruben bette halve pot en ik flat-callde voor eerder genoemde redenen en ook wel om niet meteen de pot op te blazen. (En het was de hand voor de dinnerbreak en ik ben een mietje). Wie mij kent weet dat ik nogal geil ben van pot-controllen. Tevens ook door de lessen met Pro ‘’Jonathan Little’’ die me echt veel heeft bijgebracht over deze spots en pot-control type dingen. De 3e speler foldde en nu zat ik heads-up met Ruben. Turn kwam de 3e harten: (8h 7h 3x) 4h. Redelijk leuke kaart al ligt er nu ook een straat buiten de gevaarlijke 2-pairs en sets maar in onze hand is de hartenvrouw een belangrijke kaart.

 

Ik besloot dat als ik een turnbet zou callen nooit meer af zou gooien op een river die geen A of K was. En al zeker niet als het een hartenkaart was welke mijn flush zou maken. Lag ik achter op dit moment? Ik dacht het op dat moment niet want het image van Ruben is super agressief op dat moment en hij weet dat ik tight ben en wilt me vaak genoeg van de hand afzetten. Turn bet hij dus uiteraard door en we volgen ons plan en callen. River is een lage hartenkaart en na 12 seconden denken schuift Ruben all-in. Wij snapcallen (omdat we niet meer gingen folden om eerder genoemde redenen) en we zitten goed. (En ik had nog een re-entry mocht hij toevallig harten aas of harten koning hebben…) Er is altijd een plan B. Maar gelukkig was onze read goed. (Later gaf Ruben toe dat hij top pair, aas kicker had, zonder harten natuurlijk. Hij vertelde dat hij de pot alleen nog maar kon winnen door een riverbluff. Daar ben ik het mee eens. Als ik geen harten in mijn hand heb zal zijn bluff echt nog vaak werken ook. Chapeau!).

 

Verslagen door de winnaar

 

Dit gaf me een lekkere stack van 60k op een gemiddelde van 35k en ook weer wat zelfvertrouwen voor de rest van de dag. Al was de rest van de dag na het verliezen van wat potten erg moeizaam. Ik kreeg die dag 5 verschillende tafels te zien en moest me continu aanpassen aan het zware veld, iets waar ik veel van leer maar makkelijk was het niet. Er kwamen heel veel spots met hoge risico’s en langzaam werd mijn stack kleiner als ook het gevolg van anderhalf uur kaartdood en spot-dood. Heb een hele tijd rond de 18bb geschommeld en kreeg op een all-in dan wel wat folds maar uitbouwen kon ik eigenlijk nooit. Hierdoor met 10.5bb naar dag II waar er nog 6 uit moesten voor het prijzengeld wat de top 20 ontving. Uiteindelijk stopte mijn run op de finaletafel op plek 8 toen mijn 4-bet all-in met QQ gecalled werd door A8s van een agressieve 3-bettor uit Litouwen. Deze meneer wist het toernooi op zijn naam te schrijven dus mijn chips zijn goed van pas gekomen.

 

 

 

 

 Wat gratis tips van mij die ik jullie wil mee geven voor de toernooien die de Pokeren.nl community gaat spelen:

 

Tip 1: Weet wat je gaat doen op een bepaalde turn of riverspot.
Daarmee bedoel ik, maak van tevoren een plan zodat je niet met je mond vol tanden staat en je op een river eigenlijk niet weet wat je moet doen. Denk goed na, plan vooruit en doe maar alsof je aan het schaken bent. Die kennis heeft mij in ieder geval enorm geholpen in mijn pokerleven. (Vandaar ook dat ik de hand tussen mij en Ruben even als voorbeeld heb genomen. Ruben, hopelijk vind je het niet erg maar ik denk dat een pro daar wel mee kan omgaan dat de recreanten zoals ik dergelijke handen als ‘’lesmateriaal’’ gebruiken haha.)

 

Tip 2: Lees pokerboeken of bekijk strategie video’s op youtube.
Zo leer je anders denken over situaties of zie je ook eens een ‘’play’’ die je misschien ook kan overnemen in je eigen repertoire. Neem niets letterlijk over maar integreer het in je eigen stijl. Nu ben ik fan van wat tightere aanpak, is ook mijn persoonlijke aard, waardoor sommige loose stijlen en strategieën wel leuk zijn maar niet altijd toepasselijk in mijn stijl. Hoewel ik wel vaak wissel tussen de tighte en de losse aanpak. Kunst is dit te doen zonder dat je tafel het door heeft. Maar dat is weer een ander verhaal en ik ga ook niet alles openbaar prijsgeven.

 

Tip 3: Betsizing preflop.
En dit is een hele leuke. Als je onzeker bent over hoeveel je een hand moet raisen en je geen tells wilt afgeven (zoals mensen die heel groot raisen met JJ of TT om maar geen flop te hoeven spelen). Kijk naar de betere spelers aan tafel. Kijk naar hoeveel zij steeds maken en neem dat getal over. Het is iets wat ik zelf ook vaak doe. Als de big blind 200 is en de prof maakt 450 is het een idee om dit getal over te nemen. Zo kan niemand iets aan je bet-sizing zien en vaak zie je dat dit getal dan de ‘’tafel standaard’’ wordt. In Breda heb ik dit ook weer meegemaakt en het kan heel effectief en fijn zijn. Het geeft mij in ieder geval een veilig gevoel, probeer het eens uit. Side-note, in Namur werkte dit natuurlijk niet hahahaha. Daar zit een ander type spelers, en ik denk ook niet dat dit in kroegtoernooitjes gaat werken. Maar zit je een keer in een HC toernooi, dan kun je het wellicht eens proberen.

 

Dames en heren, heel veel succes en plezier in het poker wereldje en geniet vooral!

 

Pokeren.nl Community

 

Tim ‘’FysioTim’’ Hendriks

 

Lijkt het je leuk om meer over poker te praten met mij? Voeg me gerust toe op social media of skype. Ook voor hand analyses, vragen of tips ben ik te vinden (en vaak ook nog gratis en voor niks omdat ik vind dat wij pokerspelers elkaar best mogen helpen.).

 

Al ga ik ga natuurlijk ook niet álles in mijn spel prijsgeven want ook ik wil nog veel overwinningen achter mijn naam. De droom gaat verder! Enjoy!Pokeren.nl Poker Series

 

Doe mee en win een plek in Team Pokeren.nl