Angle shoot tijdens World Series of Poker

0

Sarah Herring van Pokernews.com praat met Matt Glantz en Mike Matusow over een opmerkelijk incident tijdens één van de World Series of Poker events.

Matt Glantz speelde in het Dealer’s Choice event en op een gegeven moment kwam hij in een hand terecht met Samuel Touil. Sam opende naar 4200, waarna Matt een 3-bet maakte naar 11.000. Sam pakte de chips in zijn hand stak zijn handen over de lijn met al zijn chips in zijn hand en Matt callde de all-in en draaide zijn kaarten open. Daarna werd het pas echt leuk want Samuel zei doodleuk helemaal niet all-in te zijn en dat zijn chips de tafel nog niet hadden geraakt. Zie het als een soort schijnbeweging, om je tegenstander op het verkeerde been te brengen.

Wil jij graag live pokeren voor een klein bedrag?

 

De toernooidirecteur werd erbij geroepen, maar zijn beslissing was hooguit verrassend te noemen. De WSOP heeft geen regel over forward-motion (Angle Shooting) en Samuel werd alleen verplicht om de 3-bet te callen. De kaarten van Matt had hij al gezien en de hand moest vervolgens gewoon afgespeeld worden. Dubbel nadeel voor Matt dus, want hij krijgt de punten niet die hij eigenlijk had moeten krijgen en nu moet de hand ook nog afgespeeld worden, terwijl zijn tegenstander zijn kaarten kan zien.

De flop brengt Q-10-9, waarop Samuel direct all-in schuift met A-J. Matt maakt de call en Samuel hit één van zijn zeven outs op de river, de koning, waardoor hij de hand alsnog wint. Matt laat in het interview weten erg teleurgesteld te zijn in de toernooileiding van de World Series of Poker. Door de WSOP regels wordt in dit geval de valsspeler beschermd en niet de gedupeerde.

Comments are closed.